rafiki - dzięki za informacje.
Już właśnie się miałem pochwalić płynnością ruchu dziś rano, a tu takie info...
Rano, ok. 9.00 przez Cz-we przejechałem płynnie znów lekko hamując przy remontowanym wiadukcie.
Po południu ok. 16.00 do Cz-wy od od strony północnej robiła się "buła" i za głosem Dżi Pi Esa, skręciłem na kierunek Wyczerpy/ Centrum - potem przez owe centrum - przy sklepie NETTO w lewo w ul. Bór dostałem się z powrotem na DK1.
Czy coś czasu zyskałem czy też nie, nie wiem. Ale na wysokości Auchan'a dogoniłem auto na rej. z Freiburga, co mnie wyprzedzało za Tuszynem....
co do wczorajszego info dot. VITO - małe sprostowane poprawna rej: WY0440G...
co do info na temat ruchu na tym odcinku, to się muszę zastanowić jak ten odcinek w next tygodniu omijać.
Jutro kierunek na Ostrów Wlkp. i zastanawiam się czy jechać DK11 czy A4 na Wrocek i potem obwodnicą kier. Ostrów. Wg info na stronie GDDKiA DK11 jest 'ustrojona' remontami... ech.
rafiki, SS obydwie drogi w sumie znam.
Rano postawiłem na "czas" A4+S8+DK25: Wyjazd 8.15 - "buła" na bramkach przed Wrockiem na ok. 7 minut - 'gazowanie' w Międzyborzu ok. 10 min - Ostrów: 11.35 dystans ca. 300km na DK 25 trzy małe 'wahadła'
Powrót: Ostrów: 14.35 - DK11 - K-ce 18.20 - dystans ok. 200km - w tym na DK11 pomiędzy Kokotkiem a Tworogiem na odcinki ok. 5 km trzy długie wahadła i w plecy prawie kwadrans (https://www.google.pl/maps/@50.56692...3116,13z?hl=pl )
r2r - dzięki za podpowiedź i chyba będę musiał tak zrobić i to w obydwu kierunkach, całe szczęście, że jutro kierunek Wieluń: DK1 - Łysiec, Rększowice, Blachownia, Wręczyca W., Panki, Krzepice, itd....
Jak teraz wejdziesz na jakieś mapy np. Targeo czy Googla i sprawdzisz odcinek K-ce - Ostrów to aktualny czas będzie zbliżony.
w marcu jechałem z K-ce do Świnoujścia via DE - Berlin i do Świnoujścia wjeżdżałem od strony DE - sumując: nakręciłem jakieś 100 km więcej niż przez PL -A4+ S3 a czas z dwoma postojami miałem 7,30 i nie musiałem czekać na prom...
jechałem dziś na Wieluń przedstawioną wczoraj trasą i jak się okazało w Krzepicach (tzw. centrum) zabrakło asfaltu, po prostu drogowcy zfrezowali tyle ile można i widać, ze już szykują się pod nową nawierzchnię.
Dodam, ze jadąc tamtędy w ud. wtorek nic nie zapowiadało na tak drastyczne zmiany.
Teraz zastanawiam, co jaką opcję wymyślić na powrót do K-ce by korek, wahadło w Krzepicach ominąć...
... przy okazji jestem trochę zatrapiony, bo pod koniec dnia coś w prawym przednim kole zaczęło mi niefajnie hałasować, tak jakby coś metalowego się poluzowało i przy ostrym skręcaniu głownie w lewo ocierało o asfalt. Koło ściągałem, pod auto patrzyłem i mówiąc ogólnie to czysto - nic jutro rano kierunek mechanik....
rafiki, no to widać tak się przymierzali, że w końcu trafili
Jak wlatujesz od Panek vis-a-vis kościoła to tak jest chyba właśnie środek tego pogmatwanego zwężenia.
Początek czy też koniec wahadła jest w kierunku Rudnik na wysokości łuku z restauracją, powyżej tego jest asfalt nieźle zfrezowany..
..jak wjeżdżałem na ten zwężony to miałem szczęście, ze był akurat otwarty kierunek na Rudniki
Adam-Ski, na Wieluń to akurat droga była jeszcze całkiem całkiem. Ale ul. Sienkiewicza (ta, którą dojeżdżasz do rynku od Częstochowy) to się o remont prosiła od dobrych 10 lat :lol: zanim obwodnicę zrobili to ją TIRy zniszczyły. Restaurację znam bardzo dobrze, bo należy do mojej ciotki (kiedyś mieli jeszcze LPG, ale chyba nierentowny był 1 dystrybutor), a i okolica jest mi znana, bo to rodzinne strony mego ojca i często tam bywam :szeroki_usmiech ale EOT
Dzisiaj wracając ze "stolycy" około godziny 15 byłem zmuszony zjechać na Wyczerpy i zrobiłem to dosłownie w ostatniej chwili :evil: potem szybki przejazd przez miasto i udało się objechać ten ujoowy zakorkowany odcinek drogi :twisted:
damian1975, to w trosce o bezpieczeństwo kierowców. Pamiętasz co nad autostradami w Cro jest napisane :wink: A w takim korku zawsze mach chwilę odpoczynku od kierowania
[ Dodano: Wto 26 Sie, 14 18:42 ]
witam ponownie. Dzisiaj jest masakra na DK-1 kierunek na Śląsk. Przejeżdżałem "górą" korytarzem północnym i nie widać końca... Kto może niech ucieka wcześniej.
Kierunek na Warszawę niestety nie rozpoznałem.
[ Dodano: Wto 26 Sie, 14 18:55 ]
Aha ta sytuacja jest związana ze zwężką. W obu kierunkach jest po jednym pasie. Taki stan ma być do końca sierpnia Podobno korek jest aż do zjazdu na Wierzchowisko :shock: (na pewno ponad 5km)
W związku z przebudową skrzyżowania ruch na al. Wojska Polskiego w rejonie budowanego węzła przestanie być dwukierunkowy na jezdni zachodniej. Przywrócony zostanie ruch jezdnią wschodnią. Ruch w rejonie budowanego węzła będzie odbywał się dwoma pasami w każdym kierunku.
Dojazd do ul. Drogowców będzie możliwy przez nowo wybudowany most. Możliwy również będzie zjazd z DK-1 (z jezdni wschodniej na drogę zbiorczą) oraz wjazd na DK-1 ( z drogi zbiorczej na zasadzie włączenia bezkolizyjnego).
Połączenie DK-1 z al. Jana Pawła II (DK-46) ograniczone będzie do relacji prawoskrętnych.
ja jechałem w czwartek i byłem mile zaskoczony praktycznie nie zauważyłem tych remontów przejazd w obie strony był w normalnym tempie bez żadnych zatwardzeń
Komentarz